Служител от Четвърто районно управление на МВР-Бургас, който работел и като охрана, се оказа биячът на студента Владимир Радев, който бе пребит на плажно заведение в къмпинг “Градина”. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.

Пострадалият младеж и неговия приятел са предоставили снимки на агресора, които са били разпространени в полицейски групи и различни формати и така е разкрита неговата самоличност, разкри Кангалджиев. Служителят е на 21 години и е в системата на МВР от съвсем скоро - от ноември 2023 година. Той е в изпитателен срок и работи в патрулно-постовата дейност.


Припомняме, че студентът беше нападнат с бокс, заради паднало парче пица на земята. А след побоя е със счупена на три места челюст. От охранителна фирма „Делта гард“, която охранява събитието в нощта срещу 1 юли, са категорични, че нападателят не техен служител.
„Направихме проверка по снимка, но не успяхме да го заловим. Отговорникът, който е допуснал това нещо да се случи, беше уволнен”, посочи Антон Великов, който е представител на охранителната фирма "Делта гард". Въпросната вечер е била охранявана от 52 служители на фирмата.