Български работник във верига за бързо хранене, който се е преместил в Пембрукшър, за да живее и работи, посегна на живота си, разкри полицейско разследване в четвъртък.

Ферди Асенов, 20-годишен, е роден и образован в България. След като напуска училище, той работи в местна пекарна, правейки сладкиши, кроасани и пици, пише Western Telegraph.

След това той идва в Обединеното кралство, живеейки в Милфорд Хейвън, където работи в американската Fried Chicken на Чарлз Стрийт.

Разследващата Маги Жулиен казва, че Асенов нямал партньор в Обединеното кралство. Той никога не е пил алкохол и не е употребявал наркотици в България и е започнал да пие социално едва когато дошъл във Великобритания.

Описват го като човек, който обичайно бил в добро настроение, планирал да се върне в България през лятото за почивка.

Асенов бил видян за последно от приятеля си и работодател, когато затворили заедно магазина за бързо хранене.

На следващия ден той му позвънил в 13 часа, но не могъл да се свърже с него, което било необичайно. Той разбил вратата на апартамента на Асенов и го намерил мъртъв.

На място била извикана полиция, която потвърдила, че няма съмнителни обстоятелства.

Посмъртно е установено, че нивото на алкохол в кръвта на г-н Асенов е 198 микрограма на 100 милилитра кръв, което би имало потенциално отрицателно въздействие върху двигателните и когнитивните функции. Разследването също така разкри индикации за предишно самонараняване.

Причината за смъртта е посочена като обесване.

Съдебният лекар Пол Бенет записа заключение за самоубийство, като казва, че вярва, че е имало намерение от страна на г-н Асенов да сложи край на живота си.

„Бих искал да изкажа съболезнованията си на семейството му за такъв трагичен край на живота на г-н Асенов и да кажа колко съжалявам, че обстоятелствата са станали такива, че са го накараха да посегне на живота си“, каза той.