Бащата на сръбския тенисист Новак Джокович директно обвини българската ракета номер едно Григор Димитров за заразяването на сина му с коронавирус. Според Сърджан Джокович ”с поведението си Димитров е нанесъл огромна щета на Сърбия и Хърватия”.

Обвиненията на бащата на Джокович идват в момент, в който целият тенис свят отправя остри критики към сръбския тенисист заради безотговорното организиране на турнирите Адриа Тур, в които не се спазваше никаква социална дистанция от играчи, треньори и публика. Думите на Сърджан Джокович не отчитат и факта, че синът му е единственият от участниците в турнира, който доказано е влязъл в контакт със заразен с коронавирус преди началото на първия турнир от Адриа Тур в Белград (12-14 юни). Преди десетина дни стана ясно, че Джокович е присъствал на обществена проява в сръбската столица на 11 юни, по време на която е контактувал с баскетболиста на Партизан Белград Никола Янкович, който на 15 юни даде положителна проба за COVID-19.

Впоследствие не бе обявено дали Джокович се е тествал за коронавирус след контакта си с Янкович, но това изглежда малко вероятно като се вземе предвид скептичността на тенисиста към вируса, както и отказът му да се тества в Задар, Хърватия, веднага след като стана ясно, че Григор Димитров е заразен. Лагерът на Джокович обясни отказа му с това, че световният номер 1 "няма симптоми", като бе обявено, че той ще последва препоръките на медицинските специалисти при завръщането си в Белград. Именно там Джокович и семейството му се подложиха на тестове, от които стана ясно, че той о съпругата му Йелена са носители на вируса.

Въпреки всичко това бащата на Джокович заявява по адрес на Григор Димитров:

"Защо стана така? Вероятно, защото е пристигнал човек, който е бил болен. Никой не знае откъде. Той не е бил тестван. Той се тества след това на друго място. Според мен това нещо не е наред. Какво да правим? С поведението си той нанесе огромна щета на Сърбия и Хърватия, както и на семейството ни"


"Никой не се чувства добре, разбира се и самият Новак. Но, положението е такова, каквото е. От тази ситуация трябва да излезем по-силни. Трябва да осъзнаем, че това трябва да мине, да се защитим по някакъв начин", продължава коментарът на Сърджан Джокович пред РТЛ, цитиран от БГНЕС.

Мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов внесе яснота около спекулациите на сръбски и хърватски медии, че Гришо е причинил заразата с COVID-19 на "Адриа Тур"

"Във връзка с казаното от бащата на Новак Джокович пред хърватската телевизия, искам да ви уведомя за следното: Григор кацна директно в Белград след тримесечна пълна изолация. Нито в Белград, нито по-късно в Задар (Хърватия), му е предлагано или е изисквано от него да си прави тест за коронавирус. Организаторите на събитието са тези, които имат отговорност за безопасното провеждане на турнира и да създадат правила, които да се следват. Григор стриктно е спазвал всички правила, наложени от организаторите на турнира и съществуващите закони и наредби при преминаването на границата между България, Сърбия и Хърватия.", бе категоричен Стоименов, цитиран от Sportal Open Tennis.