Собственикът на 35% от акциите на ПФК Левски Константин Папазов, гостува в предаването "Неделята на NOVA", също коментира нашумелия въпрос с проектозакона в Закона за хазарта, внесен от Валери Симеонов. Баскетболният треньор призна, че има опасност да бъде нанесена сериозна вреда на спонсорските договори на Левски.

"Без да засягам никого, когато се предлага закон, трябва да се помисли, аджеба, каква е целта. Ако тя е за добро, тя трябва да бъде подплатена с нещо", коментира Папазов.

"В последните 20 дни това разклаща. Целият световен спорт рекламира бетинг компаниите, казината и всички тези покер зали дават пари. В България между 45 и 50 милиона се дават. Отваря се ниша, в която играчите от пазара много добре знаят как с помощта на тези компании отборите се развиват", подчерта Тити.

"Днес трябваше да имаме реален спонсор, но той имаше обективни причини да се притесни и сега се бавим. Притесни се от всичко, което се случва в държавата. В момента сделка не може да има, защото тези хора не знаят какво ще бъде в утрешния ден", обясни Папазов.

"Аз съм готов да изляза и да се аргументирам, защото българският спорт няма никаква регулация относно финансирането. Може би ще дойде и този ден - с ясни правила. Когато рекламираш в спорта, какви дивиденти може да имаш? Аз ви гарантирам, че ако забранят рекламата на бетинг компаниите в българския футбол, той ще слезе на последното място. Това ни е манталитетът. Аз съм се занимавал с бинго, бил съм собственик на казино. Манталитетът на Балканите, там, където хората са по-бедни, те живеят с такава надежда", завърши Папазов.

"Много точно и ясно казахме за акциите - 51% са в Наско Сираков, тези 35% могат да си сменят притежателя, само срещу плащане на номинала, който влиза в касата на Левски, плюс участие на базата на процентите в следващия бюджет". Това обясни Константин Папазов при гостуването в NOVA.

Както вече стана ясно, феновете на "сините" изразиха желание да придобият частта от акциите, които са на Папазов. "Да, те също имат основание да мислят, че са свършили голяма част от работата. Феновете на Левски трябва да бъдат обединени под една голяма шапка и заедно да им туптят сърцата", подчерта Тити.

Със сълзи на очи Папазов говори за вече бившия треньор на Левски Петър Хубчев. "Изнесената в медиите негова заплата не отговаря на истината. В НОИ я знаят колко е, а Хубчев ако иска, ще я каже. Второ, заплатата на всеки в клуба е отговорност на тези, които са я давали. Хубчев е искал да успее в Левски от първия до последния ден. Имало е златен дъжд, когато е дошъл Божков. Хубчев трябва да си получи всичко до стотинка. Всички говорят за немската му дисциплина, която може би е неадаптирана към нашия манталитет", каза Папазов.