Крум Савов: Не е обидно "Левски" да фалира и да тръгне на чисто

img

Нищо обидно няма, ако отборът наистина фалира, отиде в аматьорските групи и след това започне на чисто. Ако има наистина милиони привърженици на "Левски", струва ми се, че те са готови за този катарзис - да тръгне отборът от аматьорските групи обратно до елита.

Това каза пред БНР журналистът Крум Савов.

Савов уточни, че има и мнение на правни и финансови експерти, според които няма нищо фатално, ако "Левски" се въведе в несъстоятелност, не във фалит. Процедурата след това е:"Синдик, оздравяване, неизплатимите кредити се опрощават, а другите се обслужват. Един отбор може да функционира така няколко години. Това е едната опция пред Левски, в която няма нищо фатално".

Според журналиста много отдавна активната част от публиката, т. нар. ултраси, се използват най-вече за политически и икономически поръчки и дори има арестувани и осъдени от агитките и на Левски, и на ЦСКА за поръчкови побоища.

"Убиха отдавна нормалния запалянко, обичащ да гледа футбол и да ходи на мачове", коментира Савов.

Той заяви, че обществена тайна е, че собствениците на клубовете се назначават.

"Появи се вчера още едно писмо на Васил Божков, колко е автентично - не мога да гарантирам. пише как е накаран, помолен, дадени са му насила акциите от Йовов, разбира се с допълнителната опция да печели от обществени поръчки и държавни, в които да се включи. Така бяха и "Титан", така бяха и Иво Тонев и компания, които от Батков взеха акциите, така беше и Спас Русев. Да не се правят на наивни. Така беше и в други отбори. Всеки втори клуб е вариант за обществено влияние през агитките и публиката. И вариант за бизнес интереси на собствениците, защото те от футбол не могат да печелят. Тук са на загуба, но в други схеми са на печалба. Избиват тройно и четворно инвестицията в губещия бизнес, какъвто в България е футболът".

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"