Борисов каза кога ще се възстанови футболното първенство у нас. Спортът ми липсва повече от кафенетата, призна той

img

Министър-председателят на България Бойко Борисов коментира темата с евентуалното възобновяване на футбола и спорта у нас. Пред "Дарик" той потвърди, че също като фен, футболът и спортът му липсват, но пред него и България има по-важна задача - борбата със заразата от коронавирус.

"Това, че футболът ни липсва, не значи че ще се промени ситуацията веднага. Мутафчийски разказа какво се случи след футболни мачове. Задачата ни е да държим България на ниските нива по заболели и починали. Който мой колега се изкуши и казва, че няма страшно за нацията, той ще плати висока цена с човешки животи. Това ние не можем и няма да си позволим.

Повярвайте ми, ако нещо ми липсва, това е футболът, спортът. Аз на ресторант, на кафе, на кино - на такива неща не съм ходил от много дълго. Но ежедневният футбол - това е нещото, което ми липсва.


В сферата на спорта се считат много неща. Политиците най-много обичат бъдеще време. Ето, сега слушам - в Италия ще разпуснат дадени мерки, но от 4 май. Имаше конферентна връзка между министрите на спорта в ЕС. Олимпийският цикъл не е прекъсван. Друг е въпросът дали изобщо ще има олимпиада. Ние сме подготвили план за възстановяване на спорта.

Има ли положителна практика в настояще време, ще направим всичко, че да подпомогнем спортно-състезателната дейност на клубовете.

Тази пандемия показа има ли смисъл от това, което правят българските клубове. Аз съм почитател на това голяма част от футболистите да са българи. Да се взимат чужденци, които да вдигат класата на отборите", каза Борисов, като отговори и на въпроса за бъдещето на любимия си Левски.

"Левски ще го бъде, просто трябва да се подредят нещата. Опитваме се да помагаме на всички", заяви Борисов.

Той коментира и възможността друг от любимите му спортове - тенисът също да бъде разрешен за практикуване.

"Погледнато реално, въпросът има логика. Тенисистите са от двете страни на мрежата. Но после отиват в съблекалнята, идват други хора в съблекалнята, става струпване. Ако е за един ден, да го разрешиш. Ама след петия ден вече ти се иска и да останеш да се видиш с приятел, да пиете по бира. И ето ти огнище. Но пак казвам - вижте мерките в другите държави", завърши Борисов.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос