Богомил Костов и Евгени Прудников донесоха новата спортна слава на страната, като станаха шампиони на Първенството за мъже на без-категории по Карате Киокушин и Световно Елитно Първенство за юноши и Ветерани, което се проведе в Токио, Япония. Тази вечер двамата бяха посрещнати с огромно уважение и гордост в спортна зала „Аякс“ в Бургас. Богомил Костов е син на городстта на Бургас в този спорт - Гергана Апостолова, която днес гради нови шампиони. Те бяха посрещнати с цветя, много емоции и пожелания за бъдещи успехи. Родителите на най-малките възпитаници ги изненадаха с торта с изображението на двамата най-добри в света. Емоцията беше изключителна, като на място бяха, както и най-малките възпитаници на Апостолова, така и техните близки - всички заредени с енергия и хъс за бъдещи успехи.

Ето и подробности за протеклото първенство: При юношите, от отбора на БКА - ИКО БЪЛГАРИЯ участваха Валентин Желев, който отпадна на квалификациите при 13-14 годишните, категория над 55 кг. и Богомил Костов (СК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”), който стана Световен Шампион при Елит юноши 16-17г. , категория до 65 кг,побеждавайки своите 4-ма съперника още в редовното време с вазари и ипон.

Ветераните ни представиха достойно, като Живко Желев, Димитър Пенджуров и Страхил Иванов спечелиха по една среща, а Евгени Прудников (СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” Бургас) от своя страна изигра 4-ри срещи, печелейки Световна титла при Ветерани Елит, 40-44г. супер-тежка категория.

По време на 2-ят ден от 12-тото Световно Първенство за мъже на без-категории, нашите двама състезатели отпаднаха първия кръг. Борислав Борисов (СК”КИОКУШИН СИЛИСТРА”) загуби с “вазари”(шита дзуки) от французина Антонио Тюсо, а Александър Атанасов (СК”КИОКУШИН СИЛИСТРА”) отпадна след съдийско решение от представителя на домакините Кайто Нишимура.

Треньорът на националният отбор Шихан Емил Костов бе рефер на Първенството при мъжете, а Сенсей Гергана Апостолова-Костова оглави Реферството при жените, което се случва за 1-ви път на състезание от такъв ранк.

СВЕТОВЕН ШАМПИОН на 12-тото Първенство за мъже на без-категории, което се провежда веднъж на 4-ри години стана японеца МИКИО УЕДА.