Почитателите на плувните спортове ще имат възможност да се насладят на уменията на световния шампион за ветерани от Южна Корея през август Тенчо Тенев. 91-годишният бургазлия е потвърдил своето участие в турнира "Мастърс Бургас 2019" за ветерани.Той ще се проведе в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК" на 9 и 10 ноември /събота и неделя/.

Турнирът се организира от клуб "Черноморец" и с подкрепата на Община Бургас.

Официалното откриване е в събота от 15.00 часа, след което започват стартовете. В неделя турнирът продължава от 10.00 часа. Домакините от "Черноморец" ще се представят с 37 плувци. За първа година ще се включи и КВС "Бургас", който ще участва с четирима състезатели. Плувците ветерани са разпределени в 14 групи. Първата е от 25 до 29 години, а последната е за над 90 години

За първи път резултатите на плувците ще бъдат отчетени с електронно измерване. Награждаването с купи и медали на състезателите в призовата тройка в отделните дисциплини и различните възрастови групи ще става веднага след техния финал. По една статуетка организаторите ще раздадат на всички 17 отбора участници. Предвидени са награди и за най-възрастните плувци при мъжете и жените.