Националният ни отбор по футбол ще изиграе следващите си два домакински мача без право на публика. УЕФА ни наказва с 85 000 евро глоба и затворени изцяло трибуни за европейската квалификация срещу Чехия заради расистките прояви. За това съобщи в Twitter кореспондентът на BBC Натали Пиркс.

Националният отбор по футбол на България ще изиграе следващите си два домакински мача без право на публика.

На днешното си заседания това решение взе Дисциплинарната комисия на централата. 75 000 е санкцията за проявите на расова и друга дискриминация по време на мача с Англия (0:6) на 14 октомври, а 10 хиляди са заради освиркване на химна на гостите.

Същата санкция от 10 хиляди евро има и за Английската асоциация, тъй като гостуващите фенове също не уважиха "Мила родино" преди началото на двубоя.

БФС получи и предупреждение за втори мач без публика, което влиза в сила автоматично при допускането на какъвто и да е инцидент при организацията на мача с Чехия. Очаква се родната централа да предприеме кампания за допускането на стадиона на деца до 14 г., което е позволено от УЕФА при такава санкция. За това ще помогне и сравнително удобният час на двубоя - 19 ч на 17 ноември.