Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 Тервел Пулев коментира случая със смъртта на българския боксьор Борис Станчов по време на мач в Албания. Братът на Кубрат Пулев обяви пред bTV, че медицинското свидетелство на родния боец е съмнително, тъй като всички прегледи са подпечатани от един и същи лекар.

"За да коментирам случая, трябва да изчакаме резултатите от аутопсията на албанските власти. Има всякакви догадки – бил изпил нещо, в колата му имала виагра. Докато не стане ясно всичко, не мога да коментирам", обяви олимпийският бронзов медалист от Лондон 2012.
"Има практика боксьори да пълнят статистиката на своите противници. Това не е проблем. За мен трябва да се види как функционира нашата система, за да не се стига до други такива инциденти", посочи Тервел Пулев.

Той призна, че за първи път чува някой да се бие с чужда карта.

"Такова нещо чувам за първи път. Пълен абсурд е мениджърът му да не знае. Всеки се качва на кантара и си показва личната карта. Хората, които са пътували с Борис Станчов, са знаели за тази измама. Няма шанс да не са знаели, че има подмяна на самоличността. Той е влязъл в Албания със своята лична карта и изведнъж на кантара представя друга", обяви Пулев.