Предстоят плейофите в евротурнири, което е гаранция за ожесточена и безкомпромисна битка. За жалост останахме само с един български представител в лицето на Лудогорец. Разградчани отпаднаха в първия квалификационен кръг на Шампионска лига, но във второстепенното европейско състезание не допуснаха изненада.

Възпитаниците на Стойчо Стоев бяха поставени в миналите два кръга, което резонно им донесе напълно преодолими противници от списъка с отпаднали от Шампионска лига. В третия рунд разградчани не показаха милост срещу уелския Дъ ню Сейнтс, реализираха общо девет гола, с което загатнаха за високата си ефективност в предни позиции.

Макар да бяха критикувани за отпадането от Ференцварош и за първите няколко мача в родния елит, Лудогорец продължава да се развива и да надгражда постигнатото в Европа. Отново са на крачка от класиране в груповата фаза, което ще внесе свежи финанси в клуба, необходими за привличането на още по-класни и опитни състезатели.

Последното препятствие преди групите е Марибор. Словенският тим се сгромоляса в третия предварителен кръг на Шампионска лига. За двата си мача срещу Розенборг инкасираха общо 6 попадения, което е добре дошло за атомното нападение на българския първенец. Всъщност от началото на сезона Марибор не се представя толкова силно, както сме свикнали. Записаха само един успех след изиграването на пет кръга в местното първенство, допуснаха огромно количество попадения, което говори за недобре свършена работа през лятото.

С оглед на обстоятелствата и статистическите факти, букмейкърите се доверяват изцяло на Лудогорец. Winbet, например, оценява шансовете на разградчани, които са домакини в първата среща, с коефициент 1,60. Ответната страна получава ставка 5,00, докато хиксът бива придружен от 4,00. Надяваме се фаворизирането в толкова важен евродуел да не изиграе лоша шега на зелените. Ще им бъде трудно, но за постигането на заветната цел, трябва да запишат положителен резултат у дома.

Пред Стойчо Стоев няма кадрови проблеми. Специалистът ще разчита на всичко най-добро в четвъртък вечер, като се очаква Марселиньо да бъде върнат обратно в състава. Бразилският плеймейкър бе натирен, след като на няколко пъти изказа недоволство от решенията на Стоев за негова смяна. Според някои футболни прогнози, най-вероятно Лудогорец ще стартира в схема 4-2-3-1, въпреки че в последните три евросблъсъка оперира с по-офанзивна подредба.

Първата плейофна битка между Лудогорец и Марибор е в четвъртък на Лудогорец Арена в Разград.