Българската фигуристка Александра Фейгин стана 17-а в света

img

Българската фигуристка Александра Фейгин се представи отлично във волната програма в дебюта си на световното първенство за мъже и жени в Сайтама (Япония) и зае 17-о място в крайното класиране на шампионата.

С това свое постижение тя изравни най-доброто представяне на българка на първенство на планетата. За последно Виктория Димитрова завърши 17-а на световно първенство през 1992 г.

16-годишната Фейгин представи програмата си, вдъхновена от канадската постановка "Пасажери" и заблестя на леда със своята нова рокля с близо 4000 скъпоценни кристали.

Александра не допусна нито една груба грешка в своето изпълнение и без проблем представи една от най-добрите си волни програми, за които получи обща оценка от 165,31 - най-добър резултат през целия сезон (в него се включва и оценката от кратката програма от 20 март).

Тя изпълни седем тройни скока, от които луц, флип, салхов и по два тулупа и ритбергера. Комбинациите ѝ бяха троен ритбергер с двойни тулуп и ритбергер и серия от два двойни аксела. Пируетите бяха оценени с ниво на трудност 4.

За Фейгин композицията, с която се състезава на леда в Япония, е нова. За първи път тя я представи преди 2 седмици на световното първенство за девойки, където завърши на 22-ро място, посочва bTV.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас