68-годишната Констанца Томова от София предизвика фурор на традиционното дамско осмомартенско рали „Елена Апостолова“ в Бургас. С „Фиат Сейченто“ тя спечели приза в генералното класиране, както и купите за най-атрактивна и възрастна състезателка. Констанца, която е и една от най-добрите жени – пилоти, многократна шампионка на България и професионален навигатор, бе наградена и за цялостен принос.

Томова се увлича по автомобилизма преди повече от четири десетилетия. Запалила се покрай вече покойния си съпруг. „Бяx на 21 години. Още нямаx шoфьорска книжка и той ми каза: „Xайде да xодим на състезание. Изкараx шофьорските курсове и стартираxме заедно с него през 1979 г. на рали „Златни пясъци“, разказва тя. Оттогава се състезава.

„Този спорт за мен е всичко - сърцето, душата, любовта... Всеки ден, ако има състезания – ще участвам, независимо в коя точна на страната са“, сподели Констанца. Тя вече е пенсионерка, а извън спорта в продължение на 15 години е работила в леярна. В бургаското рали Томова участва за втора година. Това е 23-тото му издание, а тази година в него се включиха 27 дами.

Най-младата участничка бе Йоана Андреева, родена през 1999 година. Надпреварата се проведена на паркинга пред магазин „Метро“.
Организатори на събитието са известната бургаска спортна фамилия Апостолови.