Бензин в кръвта: 68-годишната Констанца от София спечели рали „Елена Апостолова“

68-годишната Констанца Томова от София предизвика фурор на традиционното дамско осмомартенско рали „Елена Апостолова“ в Бургас. С „Фиат Сейченто“ тя спечели приза в генералното класиране, както и купите за най-атрактивна и възрастна състезателка. Констанца, която е и една от най-добрите жени – пилоти, многократна шампионка на България и професионален навигатор, бе наградена и за цялостен принос.

Томова се увлича по автомобилизма преди повече от четири десетилетия. Запалила се покрай вече покойния си съпруг. „Бяx на 21 години. Още нямаx шoфьорска книжка и той ми каза: „Xайде да xодим на състезание. Изкараx шофьорските курсове и стартираxме заедно с него през 1979 г. на рали „Златни пясъци“, разказва тя. Оттогава се състезава.

„Този спорт за мен е всичко - сърцето, душата, любовта... Всеки ден, ако има състезания – ще участвам, независимо в коя точна на страната са“, сподели Констанца. Тя вече е пенсионерка, а извън спорта в продължение на 15 години е работила в леярна. В бургаското рали Томова участва за втора година. Това е 23-тото му издание, а тази година в него се включиха 27 дами.

Най-младата участничка бе Йоана Андреева, родена през 1999 година. Надпреварата се проведена на паркинга пред магазин „Метро“.
Организатори на събитието са известната бургаска спортна фамилия Апостолови.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"