Кирил Десподов е "Футболист на годината" в България за 2018 г. Звездата на ЦСКА спечели приза в жестока конкуренция с Георги Петков и Тодор Неделев. Разликата между тримата е само 10 точки. Десподов триумфира със 159, сваляйки от трона Ивелин Попов, който беше победител в предишните три издания на анкетата.

Вторият Георги Петков събра 151 точки, а Неделев 149.

На церемонията бяха наградени и тримата най-добри треньори на България. Победител е Петър Хубчев, следван от Димитър Димитров - Херо и Златомир Загорчич.

Наградени бяха още най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник и най-добър нападател. Най-добрият чужденец стана Клаудиу Кешерю, който изпревари за приза Габриел Обертан.

18-годишният Валентин Антов пък е най-проспериращ роден талант.

В традиционната анкета гласуваха 118 спортни журналисти, представители на 48 медии. 58-ата анкета "Футболист на годината" се организира в партньорство от "Дакс Медия", Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

НАГРАДЕНИТЕ НА ЦЕРЕМОНИЯТА:

Най-красив гол: Иван Петков (Етър)

Специална награда за проявено мъжество "Лъвско сърце - Трифон Иванов": Михаел Ангелов. Десетгодишният талант от Хасково, въпреки че има здравословен проблем (страда от артрогрипоза), не спира да тренира. Наградата му връчи заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев.

Най-добра футболистка: Евдокия Попадинова - футболистка на FGCU (Флорида Гълф Коуст Унивърсити)

Най-проспериращ талант: Валентин Антов (ЦСКА)

Най-добър чужденец в Първа лига: Клаудиу Кешерю (Лудогорец)

Най-добър вратар: Георги Петков (Славия)


Най-добър защитник: Николай Бодуров (ЦСКА)

Най-добър полузащитник: Тодор Неделев (Ботев Пловдив)

Най-добър нападател: Мартин Камбуров (Берое)

Треньор на годината: Петър Хубчев (национален отбор)