Най-добрата ни състезателка по ветроходство и абсолютен републикански шампион Стефани Музакова готви за завоюва квота за Игрите на бъдещето- Най-технологичната олимпиада в историята- Токио 2020 година.

Тя има редица призови класирания в олимпийския клас „Лазер Радиал” и е уверена, че има възможност да спечели нова титла в гонките.


Но въпреки упоритостта, усилията и времето, които Стефани ежедневно влага в своите тренировки, наличните в момента условия не са достатъчно добри за подготовка ѝ на световно ниво. За да сбъдне мечтата си, Стефани се нуждае от тренировъчна програма, изготвена от международни специалисти и от плаване в условия, различни от тези на Черно море, което ще я направи конкурентоспособна.

„Голямата ми цел е квота за олимпиадата в Токио. Шансовете ми да се класирам са големи. Но от финансова гледна точка е доста сложно, защото не може да се разчита само на федерацията. За да осъществя кариерата си разчитам основно на спонсори, на приятели, на клуба и на семейството ми”, споделя Стефани.

За каузата, за постиженията и за предстоящите състезания на Стефани Музакова, може да се информирате от личната ѝ страница – https://stefanimuzakova.com