Прокуратурата повдига обвинение за умишлено убийство на бившия рейнджър Светослав Каменов, задържан за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова. Това стана ясно на брифинг на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов и директора пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Тялото на 40-годишната жена беше намерено снощи в Сопот.

В основата на убийството стоят неуредени финансови отношения. Десислава и Светослав са били приятели, но не са имали любовна връзка. Това е станало ясно от частичните самопризнания, които задържаният е направил пред разследващите, предаде кореспондентът на bTV в региона.

Убитата е оставила лекия си автомобил на Светослав, който обещал да ѝ го ремонтира. След като минали повече от 2 седмици, жената отишла да му търси сметка, след като разбрала, че колата е подготвена за продажба в автоморга и е смачкана.

Възникнала е кавга между тях, при което мъжът е нанесъл удари в главата на 40-годишната жена.

Тялото ѝ е било скрито в шкаф в дома на Светослав. Той сам е завел полицията там след задържането си, след като се е укривал в района на мездренското с. Зверино, съобщава bTV.

Ако вината на Светослав бъде доказана, го грози наказание от 10 до 20 години. Десислава беше обявена за издирване на 5 декември, а според съседи е изчезнала още преди десетина дни. Преди ден криминалисти намериха автомобила ѝ в автоморга край Карлово.

Задържаният е криминално проявен, осъждан е за шофиране след употреба на алкохол и за неплащане на издръжка на децата си. Не е в системата на отбраната от 2009 г. Бил е на три мисии зад граница в Ирак и Афганистан, Той е един от рейнджърите, пострадали при атаката над базата ни в Кербала. Притежавал е бойни умения.