Бургас-Канарите-Карибите: Яхтата "Океанис" в напревара през Атлантика

img

Шкипер е Диан Зайков

Силно бургаско участие ще има на регатата за прекосяване на Атлантика по южния маршрут, известна като Atlantic Rally for Cruisers (ARC) и тази година. Стартът е насрочен за 25 ноември, неделя, Гран Канария. Там заедно с останалите над 200 яхти с различни размери ще потегли и българската "Океанис". Неин шкипер е Диан Зайков, който бе част от екипажа на "Фурия", заедно с Михаил Копанов и Румен Котов, който спечели същата надпревара в своя клас преди 3 години.

Финалът на ARC е в Родни бей на остров Сейнт Лусия в Карибския басейн. За да стигнат до него, участниците трябва да изминат близо 3000 морски мили през Атлантическия океан, без да има къде да спират по пътя. Предвижда се флотилията от яхти да финишира през втората половина на декември. Наградите са няколко, защото плавателните съдове са разделени в отделни класове, според размера и характеристиките си.

"Океанис" е построена през 2010 година от френския производител на лодки Beneteau. Повече за нея вижте тук: http://syoceanis.com/?fbclid=IwAR3hXqrkuDCFyek1odFMbVTjLWxgxp6zlaLBLhHpfSmKMejNy0X_9CAeA_o.

Нейното движение по маршрута можете да следите през тракинг системата в сайта на презокеанската регата: https://www.worldcruising.com/arc/arc/eventfleetviewer.aspx.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас