Спортен център „Изгрев“ има нов модерен футболен терен, със стандартни размери, за провеждане на тренировки и официални срещи от всички детско-юношески първенства. Съоръжението бе официално открито днес, с богата празнична програма и в присъствието на над 300 гости, сред които много официални лица – председателят на Общинския съвет Костантин Луков, представители на Община Бургас, общински съветници и членове на Съвета на директорите на Нефтохимик.

Приветствия към състезателите от академията на „зеления“ клуб отправиха заместник-кметът д-р Мануелян и народният представител Галя Василева.

Откриването на обновения терен се превърна в истински празник за младите състезатели и всички гости на събитието. То бе съчетано и със старта на инициативата „Футболът – за един по-добър Бургас“ и премина под знака на хармонията между спорта и изкуството. В празничната програма участие взеха духовият оркестър и мажоретният състав при Търговска гимназия Бургас, клубовете по спортна акробатика, демонстранти по полицейска

самозащита, Клуб по спортни танци „Бургас 75“ и певиците от вокална студиа „Сезони“ при читалище „Пробуда“ – Калина Енчева, Мартина Стоева и Веселина Дамова.

Кулминацията на празника бе представянето на всички отбори от Детско-юношеската школа на Нефтохимик.