Броени дни, след като ансамбълът ни по художествена гимнастика стъпи на световния връх, едно от момичетата разказа за трудностите, които е преодоляла в седмиците преди състезанието, съобщава Нова тв.

В профила си във Facebook Стефани Кирякова сподели, че майка ѝ получила инсулт, вследствие на който загубила говора си и спряла да движи дясната си ръка.

В своето „Писмо до мама” грацията пише, че много е искала да се върне в Бургас, за да бъде със семейството си. В крайна сметка обаче взела решението си в името на отбора. Дни по-късно Стефани вече е шампионка.

„Когато разбрах, че майка ми е получила инсулт, първото ми желание беше да отида при нея. Следващата ми мисъл беше, че това няма как да стане и дори да се върна, няма да променя нищо. Тя ще се разстрои още повече. Баща ми е до нея, а момичетата разчитат само на мен”, сподели Стефани Кирякова.

Баща и казва, че е горд с дъщеря си от взетото решение и това, че е успяла да мине през това изпитание. Благодарен й е, че е посветила медала именно на майка си.