Община Бургас обяви обществена поръчка за изготвянето на технически инвестиционен проект за строителството на нов стадион и спортна зала в комплекс „Меден рудник”. Задължително условие е, те да отговарят на изискванията на УЕФА. Предвижда се в залите да се преместят тренировките по спортовете, които сега се провеждат сред мизерията на стадион „Черноморец”.

Стойността на проекта е 80 000 лева без ДДС. Събщението вече е публикувано в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

В обявлението изрично е подчертано, че „теренът, върху който трябва да се изгради съоръжението, представлява неусвоена урбанизирана територия, част от ПЗ „Юг-запад“ със специфични релефни особености. В западната част на имота, към ж.к.“Меден Рудник“ има силно изразена денивелация, а част от останалата територията е заблатена, със сложна геология”.

Изисква се в проекта да е заложено минимум 50 процента озеленяване.

Пред участниците в наддаването е поставено условие да имат опит при проектирането на спортни комплекси и стадиони и да са извършвали тази дейност през последните 3 г., както и да имат необходимия професионален екип, който да изпълни заданието.

Срокът за подаване на офертите е 1 август т.г.

В обявлението се посочва още, че за да се осигури максимална публичност, а след това и прозрачност при разходването на финансовите средства, обществена поръчка се възлага чрез открита процедура. Целта е да се защити обществения интерес, да се насърчи конкуренцията, като се създадат равни условия и прозрачност при участие.