Световното първенство по футбол в Русия започна! Цетрална фигура в кратката и пищна церемония по откриването бе британският поп изпълнител Роби Уилямс, който излезе на импровизираната сцена на стадион "Лужники" в Москва. Допълваше го оперната певица от Татарстан Аида Гарифулина.

Преди началото на церемонията легендарният испански вратар Икер Касийяс показа на публиката Световната купа. На стадиона присъства президентът на Русия Владимир Путин, който с кратко слово също отбеляза началото на Мондиала. След него същоъо направи и президентът на ФИФА.

Мачовете от световното първенство ще се играят на 12 стадиона в 11 руски града, като за първи път в историята, двубоите ще са на два континента.

Фаворитите са традиционните - Германия, Бразилия, Франция, Аржентина, Испания и Португалия, като не са изключени и изненади.

За първи път на световни първенства ще бъде използвана системата за видеоповторения VAR, която трябва да намали до минимум спортните ситуации и оплакванията от ощетени отбори след мачовете.

БНТ ще излъчи всички мачове.