Юношите старша възраст на Нефтохимик днес проведоха първото си занятие за новата година. Заради ремонта на базата в спортен център „Изгрев“, „шейховете“ тренират в спортен център „Славейков“. На занятието присъстваха изпълнителният директор на клуба Николай Тодоров, помощник-треньорът на първия отбор Станимир Димитров и директорът на детско-юношеската школа Николай Кръстев.

През пролетния дял от първенството наборите 1999 и 2000, които се състезават на национално ниво в елитното юношеско първенство до 19 години и набор 2001 , който мери сили с регионалните отбори, ще се подготвят заедно. Те ще бъдат водени от старши-треньора Господин Господинов, а за повишаване нивото на подготовка ще помага „зелената“ легенда Ганчо Евтимов.

Набор 2001 г. ще бъде подсилен с две нови попълнения, които от следващата седмица започват подготовка с тима. Това са Румен Фратев и Николай Иванов. И двамата са възпитаници на „зелената“ школа, но през последните две години се състезаваха за „Септември“ - София.

Двете формации ще се подготвят на местна почва до 2 февруари, когато ще заминат на подготвителен лагер във Велинград. До момента са уговорени пет контролни срещи. В първата проверка „шейховете“ ще гостуват на мъжкия отбор на Айтос, на 27.01. На 02.02, пътувайки към Велинград, ще се отбият в Стара Загора, където ще изиграят контролна среща с Берое U18. На 04.02, по време на лагера, ще се срещнат с мъжкия отбор на местния Чепинец. На 08.02 ще гостуват на Ботев /Пловдив/ U17, а на 17.02. ще се изправят срещу представителния отбор на Нефтохимик.

Елитното юношеско първенство до 19 години се подновява на 24-25 февруари. До момента Нефтохимик е на девето място във временното класиране, с актив от 19 точки. Юношите старша възраст пък са на трета позиция в класирането на регионалното първенство, с 18 точки.