Женският футбол в града показа, че може да постига и покорява върхове с много хъс, финес и упоритост. Дамите от ЖФК „Бургас” изпратиха успешна за тях 2017-та година.

„Благодарни сме за всичко, което последните 12 месеца ни донесе - участвахме в много срещи, изправихме се пред много предизвикателства и се старахме да бъдем успешни”, заявяват треньорите.

Отборът е един от малкото, които се състезават, но и целят да запалят спортната искра у младите хора и да ги насърчат да бъдат по-добри, впрягайки енергията си в спорта, а не във вредни занимания. ЖФК „Бургас” се опита да достигне до съвременните хора, като за първи път в Бургас организира мач в мол, направи няколко футболни демонстрации, включвайки кмет и министър в тях. Едно от най-важните им постижения бе, че организира турнири под наслов „Вкарай гол на агресията“, за да насочи вниманието към една от най-актуалните теми в момента- агресията и насилието сред подсрастващите. Така футболният тим показа, че спортът трябва да има мисия и послание.

„Въпреки че не винаги побеждавахме, положихме усилия да популяризираме женския футбол и да покажам, че именно той е начинът да бъдем по- толерантни, по- смирени и по-отговорни”, споделя треньорът на отбора Даниела Димитрова. За Новата година тя си пожела нейните момичета да бъдат здрави и да не спират да променят себе си, да бъдат смели в мечтите си и да вярват, че всички усилия се възнаграждават. Старши треньорът отправи и голяма благодарност към Община Бургас и транспортна фирма „М-Бус” за подкрепата през годините.