Колоездачът Радослав Константинов от клуб "Черноморец", постигнал значителен рекорд спечели приза Спортист на годината за 2017 година.

Наградата му беше връчена от кмета Димитър Николов. Току що на бляскава церемония в зала "Бойчо Брънзов". Втори е Стоян Копривленски от СК Самурай. На трето място се класира Бояна Иванова от Клуб по художествена гимнастика "Черноморец".

Копривленски вдясно, с кафявово сако

На десето място бяха класирани Мария Тодорова - борба и Нелина Стоева - лека атлетика, на девето Атанас Божилов СК "Самурай".

Осмото заеха Георги и Валентин Братоеви от волейболен клуб "Нафтохимик, а седми стана Иван Атанасов от "Победа" - Бургас.

На шесто място бе класирана Сияна Базотева - клуб конен спорт "Хан Крум".

Петото зае Йордан Янков от СК "Интер" 92.

На четвърто място е Милен Джиналийски от "Джиуджицу полицейски клуб"

Церемонията се провежда с голямата подкрепа на медицинска лаборатория "ЛИНА" и транспортна фирма "М-БУС". Лаборатория "ЛИНА" осигури и част от подаръците за наградените треньори - ваучери за метаболитен скрининг.

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи благодарствени плакети на хората, които помагат за развитието на спорта в морския град. Сред тях е управителят на "М-БУС" Румен Христов. От негово име наградата прие Антон Христов.

"Искрено благодарим за признанието и вярваме, че нашите спортисти ще завоюват още много отличия за Бургас. Гордеем се с тях", каза Антон Христов.