Новата кампания във водната топка при дамите започна от бургаския басейн в „Меден рудник”, където домакините не скриха апетити за по-високо отличие. Момичетата на треньора Петър Йонов нанесоха тежки загуби над своите съперници. В мачовете срещу „Арда” /Кърджали/, „Локомотив НН” и „КПС Варна” нашият тим показа впечатляващо израстване. В сравнение с миналите два сезона девойките на „Черноморец” демонстрираха игрова грамотност, физическа издържливост и най-важното екипност в действията. Всичко това говори за наличието на потенциал у тези момичета, в които инвестираните време, пари и труд не са отишли на празно, дават резултат и тепърва ще се радваме на още по-високите им постижения.

Единствената загуба „Черноморец” инкасира от шампиона „Ботев 2000”/4:20/, който засега е фаворитът за титлата и през новия сезон. До края на едва започналата кампания обаче предстоят още два турнира. Те ще се проведат от 26 до 28 януари в София и от 30 март до 1 април във Враца.

Така три отбора заявиха претенции за медалите през новия сезон в първенството за девойки до17 г. Това са шампионът „Ботев2000”/Враца/ с 12 т., бронзовият медалист „Черноморец” – 9 т. и вицешампионът „Локомотив НН”, които оглавиха временното класиране след изиграването на първия турнир.

В изиграните срещи „Черноморец” победи „Арда2008”със 17:1, „Локомотив НН” с 14:3, „КПС Варна” с 13:2 и ЦСКА с 18:0.