След близо 20 годишна пауза, АСК Vromos възстановява един легендарен, едномарков шампионат - Купа Лада. Състезанието ще се проведе на 14 и 15 oктомври по време на най-голямото събитие в морския град за 2017 - "Писта Бургас".

Пилотният проект за възраждането на серия, в която да участват само автомобили Лада ще стартира за пръв път от Писта Бургас. Атрактивните руски машини се радват на изключителен интерес от страна на феновете, но в последните години отстъпват на място на пистата пред европейските и японски конкурентни марки имащи по-голям ресурс.

В двудневното бензиново шоу като в добрите стари времена специално се включват шампионите Милчо Стефчев, Петър Петров, Александър Кипренски, Никола Цветанов, Лъчезар Петров, които публиката очаква с нетъпение.

Интересът към състезанието е огромен и за този старт ще се пуснат и доста пилоти, които досега са били само зрители.

"Интереса от страна на участиците е много голям, мераклиите за старта са са много повече, отколкото си представях", коментира за БургасИнфо домакинът Радко Петров.

За лададжиите ще има квалификации, с които да се подреди стартовата решетка, а в самото състезание финалът ще е след 10 обиколки.