Ансамбълът ни по художествена гимнастика отиде на възстановителен лагер в Поморие след успехите, които постигна на Световното в Италия. Там момичетата спечелиха среброто в многобоя, бронза на три топки и две въжета и се класираха на четвърто място след съчетанието си на 5 обръча.

В Поморие момичетата ще направят възстановителни процедури, за да могат да релаксират след огромното натоварване през годината. Това е част от нашата програма. След толкова месеци труд, сме изключително доволни от свършената работа”, заяви треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова пред Нова телевизия.

Не е лесно да поведа момичетата. Особено след успехите на предишния ансамбъл. Но доказахме, че и ние можем. Бяхме доволни на Световното в Италия. За нас беше най-важно да си изпълним съчетанията, така че да сме щастливи след това и хората да ни харесат, и успяхме”, коментира Симона, капитан на ансамбъла ни по художествена гимнастика.

Преди ден те се срещнаха лично с президента Румен Радев. Според държавния глава у нас може да бъде създадена международна академия за художествена гимнастика, която да обединява целия процес на обучение, подготовка, рехабилитация и почивка на български и международни отбори.

Говорихме за много неща с президента Радев. Останахме много изненадани, че той ни обеща да съдейства в изграждането на нова спортна зала, където да провеждаме тренировките си”, добави треньорът на ансамбъла Весела Димитрова.

След възстановителния лагер в Поморие, ансамбълът ни започва да тренира за следващото Световно първенство по художествена гимнастика, на което домакин ще бъде България.