Тази година престижната регата "Кор Кароли" ще стартира за първи път от Бургас, на 13-ти август в 10:00 часа от Пристанище Бургас. Това е нейното седемнадесето издание, което отново ще събере под платната елита на българското ветроходство.

""Кор Кароли" ще тръгне от Бургас, ще мине през о. Света Анастасия, Св. Влас и ще завърши на 15-ти август във Варна, където ще се проведе последната гонка", каза Тома Томов - председател на Фондация "Кор Кароли".

Общата дължина на маршрута е 110 морски мили. В 18:30 ч. на 15 август ще бъдат връчени наградите на победителите. Това е и датата, на която Варна отбелязва своя градски празник.

Ден преди старта на самото състезание /12-ти август/, гражданите на Бургас ще имат възможността да участват в про-ам гонка с яхта и да усетят тръпката от този спорт.

"Регатата на регатите" се провежда от 2001 година насам, в чест на капитан Георги Горгиев, първият капитан на яхтата "Кор Кароли", с която самият той завършва първата българска ветроходна самотна обиколка на Земята.