Шабан Мустафа направи феноменални два старта по планинско бягане в Алпите, след като спечели класическата дистанция от 42.195м. на престижния Алпийски маратон в Лихтенщайн със солидна преднина. Само една седмица след този си успех Шабан взе участие на още едно силно състезание на 18 юни в Швейцарските Алпи на „Алеч полумаратона” от 21км.

Стартът беше във високопланинското градче Бетмералп разположено на 1900м. надморска височина, а финала на състезанието бе на връх Бетмерхорн, намиращ се на около 2700м. надморска височина.

Въпреки, че не беше напълно възстановен от маратона Шабан отново показа класа на планински състезател, като пое лидерството от самото начало на състезанието. До 14 км. профила на трасето бе по-полегато с леки качвания и спускания, а последните километри от състезанието бяха изключително тежки, километър преди финала Шабан увеличи аванса си и успя да победи с повече от 3 минути швейцареца Мартин Атматен, който финишира втори, на трето място остана Доминик Ролли отново от Швейцария, неговото изоставане е с близо 7 минути от победителя Шабан Мустафа.

Така българският състезател Шабан Мустафа за пореден път записа името си като победител, този път на тридесет и втория „Алеч полумаратон”.

Шабан Мустафа е гордост за Сунгурларе, там той работи като общински служител.