Мащабна акция по почистване на футболния комплекс- красавец "Звездичка Арена" в ж.к. „Славейков“ в Бургас. Ръководители, треньори и родители се "въоръжиха" с лопати и при много стройна организация изринаха цели 30 тона сняг за отрицателно време.

Общо около 200 души взеха участие в т. нар. фитнес под открито небе в рамките на три дена. Инструктажът бе правен лично от шефа на бургаската Петър Алексиев, а негови подласници бяха треньорите Павел Алексиев и Георги Цъцъров. Спецификата на работа бе съобразена с това, че теренът е с изкуствена настилка, а не от естествена трева. Това изисква по-внимателно загребване в най- долния слой, за да не се повреди настилката и дренажа. Изгребаното в разтопено състояние е равносилно на толкова кубици вода, достатъчни за четиричленно семейство за четири месеца.

Футболните грандове в Европа например имат специални машини, които преработват количествата сняг, превръщайки ги във вода за секунди. Тя се използва после за поливни нужди.

"Звездичка Арена" се простира върху близо три декара площ, а образувалата се снежна покривка бе около 50 см. по цялото протежение. Тренировъчният процес на отделните възрасти обаче е строго разчетен по дни и часове, и това е наложило дружните усилия с лопатите и найлоните. "Благодаря на всички, които откраднаха малко време и помогнаха на терена. В случая похвалното е, че хем свършихме прекрасна работа, хем и бяхме задружни и работихме като при включен музикален метроном. На всеки час се сменяха по двайсет човека. Пожелавам успех на отделните възрасти в предстоящите мачове от първенствата и турнирите" каза Петър Алексиев- председател на ДФК "Звездичка".