Ударната селекция в женския баскетболен отбор на "Нефтохимик 2010" продължи с привличането на още 2 американски баскетболистки. След като преди месец стана ясно, че за бургаския тим ще играе Анита Браун, с клуба подписаха и вече направиха първа тренировка Кристасия Уолтър и Батабе Земпаде.

Родената през 1991 година Уолтър е висока 173 сантиметра и е типичен плеймейкър. За последно е играла в първенството на Румъния за "Галати" - Галац. В шампионата на северната ни съседка има средни показатели по 17,6 точки на мач и по 6 асистенции, с които е абсолютен лидер.

Батабе Земпаде играе на позицията център и е с ръст от 188 сантиметра. 22-годишната баскетболистка за първи път идва да се състезава в Европа. Досега е била в престижното колежанско първенство NSAA. В мачовете има средно по 12,4 точки и по 9,9 борби под кошовете.

Друго ново попълнение в селекцията на "Нефтохимик 2010" е Мария Цанкова, която е бивша състезателка на отбора.

Старши треньор на отбора за новия сезон ще бъде екснационалът Емил Йонов, който сменя на поста Дечо Коешинов.

В "Нефтохимик 2010" от днес, 1 септември, е назначен и опитният специалист Иван Лепичев. Бившият национален селекционер ще отговаря за цялостната работа на детско-юношеската школа на клуба.