Община Бургас и спортен клуб "Бадминтон - Бургас" организират турнир по бадминтон с международно участие. Той ще се проведе в спортна зала "Младост" от 19 до 21 август. Шампионатът носи името на изтъкнатия деятел на този спорт в Бургас д-р Алексей Гейман.
Това е второ издание на турнира, който е част от Националната верига по бадминтон. Надпреварата ще се проведе на седем корта и има за цел да популяризира този спорт сред младите хора в Бургас.
Участниците в състезанието ще бъдат разделени в различни групи - "Елит" , "Майстори" и "Любители", което ще позволи в двубоите да се изявят както национални състезатели, така и любители и ветерани.
През тази година участие ще вземат и голяма част от състезателите на СК "Бадминтон - Бургас". Той е основан преди повече от 20 години. Клубът има редица успехи, като най - значимият от тях е националната титла при учениците през 1998 г.
Наградите във всички дисциплини са осигурени от спонсора на Националната верига по бадминтон - ЕСЕН ЕООД, официален вносител на стоките с марка BABOLAT.