ФК Черноморец 1919 назначи директор на своята Детско-юношеска школа. Човекът, който ще отговаря за всички „сини” таланти, е Николай Кръстев. Младият специалист ще съвместява този си пост с още един – треньор на гарнитурата до 19 години. Неговите възпитаници вече започнаха тренировки, които се провеждат на стадиона в кв. Ветрен.

Освен U19, своите занимания от вчера стартираха още две формации - Черноморец U17 и U15. Наставник на първите (родени 2000/01 г.) ще бъде легендата на българския футбол и бронзов медалист от САЩ’94 Златко Янков. Други, които вече се подготвят за предстоящите първенства и турнири, са родените през 2002 г. футболисти на „акулите”. Те ще бъдат ръководени от Борис Борисов. Горепосочените набори също ще се водят своята подготовка на стадиона в кв. Ветрен. За по-малките таланти заниманията предстоят да започнат на 1 август (понеделник). От 17:00 ч. Нено Ненов ще започне да подготвя своите възпитаници, родени 2003/04 г., също в кв. Ветрен. Любимите треньори на най-малките „акули” Петър и Пламен Младенови ще започнат да подготвят бъдещите звезди на бургаския футбол, родени 2005/06/07/08 г., в 9:00 ч., на Спортен комплекс „Славейков”. Росен Кавръков, един от най-продуктивните бургаски специалисти, също ще бъде част от ДЮШ на бургазлии. Предстои да се сключи договор и с треньор, който ще подготвя младите вратари.

Същевременно, от ръководството на бургаския клуб продължават политиката, която първи наложиха през миналия сезон. Децата, желаещи да тренират в школата на ФК Черноморец 1919, няма да заплащат такси, практикувайки любимата си игра напълно безплатно. Освен това, талантите ще получат екипировка, която също ще им бъде осигурена безвъзмездно.