15 призови места завоюваха младежите и девойките от ОМК „Несебър-2000“ в поморийския залив през този уикенд. В регатата стартираха състезатели от 12 български и един молдовски клуба - 75 участници в клас Optimist, 15 в Laser 4.7, 11 в Laser Radial, осем екипажа в 420 и 11 в Raceboard. Проявата се организира от Общински младежки спортен клуб “Циклон” Поморие и Община Поморие със съдействието на БФВ и носи точки за националната ранглиста.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ ПО КЛАСОВЕ И ГРУПИ:

Влади Маринов се изяви като лидер в своя клас със шест първи и две втори места от проведените осем гонки. Той стартира в четири регати през този сезон и ги спечели убедително.

„Оптимистите“ на Несебър дублираха медалите си и не допуснаха друг да стъпи на почетната стълбица в най-оспорвания ветроходен клас:

Optimist генерално и Optimist момчета: златен медал за Владислав Маринов, сребърен медал за Любен Тодоров и бронзов медал заМартин Геров.

Optimist момчета младша: сребърен медал за Георги Маноилов.

Optimist момичета младша: сребърен медал за Диана Маркова.

Laser 4.7 генерално и Laser 4.7 младежи: сребърен медал за Димитър Вангелов.

Laser 4.7 младежи младша: бронзов медал за Веселин Йовчев.

Laser Radial младежи: златен медал за Иво Тодоров и сребърен медал за Георги Максимов, като в генералното класиране се подредиха съответно на второ и трето място.

Мил жест на домакините от Общински младежки спортен клуб “Циклон” Поморие е купата за най-малък участник в регата, връчена на 8 годишния Александър Вангелов.