Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронзов медал в съчетанието с обръчи и бухалки на европейското първенство в Холон (Израел). Това първенство беше най-тъжното и драматично за нашите състезателки. Те успяха да изиграят обаче своята композиция без съществени грешки, за разлика от други водещи отбори, като Русия например. Получиха оценка 18,183, с която завоюваха третото място. Шампионки станаха домакинките от Израел, а на второ място завърши Испания.

„Благодарим ви, момичета! Дръж се, Цвети и се бори – този медал е за теб“, пише в страницата на Българската федерация по художествена гимнастика. В момента тече награждаването на отборите.

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова и Любомира Казанова, играха на предела на възможностите си в Израел.

Цяла България подкрепяше ансамбъла, но критикуваше решението на федерацията за участие на Европейското. Коментари в интернет простраството буквално сипеха нападки срещу участието на момичетата в състезанието.

В крайна сметка в изключително травмиращата обстановка ансамбълът завърши на пето място в многобоя, на четвърто в съчетанието с ленти и спечели бронзови медали в съчетанието с обръчи и бухалки.

Героини, вие показахте какво е духът на големите спортисти, какво е да си българин. Бори се, Цвети“, бяха по-голямата част от коментарите, подкрепящи българските момичета.

Малко по-рано капитанът на отбора Михаела Маевска написа в социалните мрежи, че момичетата в отбора са пет сестри. "Цветелина Стоянова е част от нашето семейство, ние сме 5 сестри, само ние си знаем какво ни коства всичко, а вие правете това, което правите най-добре... Злорадствайте!”, смята Маевска по повод острите заядливи атаки срещу ансамбъла.