Най-яките мъже на Балканите се събраха в Царево в атрактивно състезание от Държавното първенство по силов многобой „Айрън Мен" 2016г. Турнирът беше част от кампанията „Силните срещу дрогата".

Минути преди старта в състезанието, освен шампионът на Сърбия Дарко Калинович, своето желание да се включат заявиха още един негов сънародник, както и шестима от най- силните състезатели на Румъния, съобщи strandjanews.com.

Българските участници, сред които водачът във временното класиране Кристиян Златков, както и младите надежди на федерацията по силов многобой, имаха сериозна конкуренция. Българските железни атлети се представиха достойно и успяха да се справят с всички предизвикателства, които организаторите от „Айрън мен“ им бяха подготвили.

Най- атрактивна и интересна за публиката се оказа първата дисциплина, в която силовите атлети теглиха 18-тонна пожарна кола. Всеки един от състезателите успя да премести камиона на 20 метра от стартовата линия, въпреки обратния наклон на терена, които оказваше съпротивление.

Освен на силни мъже и здрави тела, публиката в Царево успя да се порадва и на нежна красота, която дойде от танцовото изпълнение на местния клуб по „Зумба“.

По време на състезанието, част от кампанията " Силните срещу дрогата" представители на БЧК- Царево раздаваха на публиката контрацептивни средства с призив за " Безопасен секс през летния сезон"

Кулминацията в надпреварата бе, когато на всеки един от състезателите се наложи да носи на раменете си 200 кг. тежести плюс 2 красиви девойки, с общо тегло от около 100 кг.