Отборът на Фрегата (Бургас) стана шампион на България по хандбал за трета поредна година. Тимът от Бургас победи с 29:22 (12:7) Локомотив Варна като гост в трети решителен мач в Суперфинала, съобщи sportal.bg. Така бургазлии успяха да направят пълен обрат в серията, след като загубиха в първия мач. По този начин Фрегата си върна за загубения финал за Купата на България от Локомотив. Варненци триумфираха с трофея след победа именно над Фрегата в бургаската зала "Младост".

Със спечелената шампионска титла Фрегата, водена от мениджъра Никола Добрев, изравни градски рекорд на Порт Бургас, който спечели три поредни златни медала през 1997-а, 1998-а и 1999-а година под ръководството на покойния вече Тодор Хънков, припомни треньораът във Фрегата (Бс) Валентин Будаков. Основен спонсор на тима е транспортна фирма „М-Бус“.

Играчите на Фрегата имаха тотално превъзходство днес в мача като водеха почти през цялото време и само на два пъти Локомотив (Варна) изравни- за 6:6 и 7:7. Но след това Фрегата наниза пет безответни гола, докато варненци за 8 минути не се разписаха.

В началото на втората част домакините намалиха до 1 и до 2 гола, но след този период гостите от Бургас постепеннно увеличаваха преднината си, която в края остана 7 гола. Йордан Михайлов беше най-резултатен за Фрегата с 8 гола, Димитър Петков и Стефан Кирилов добавиха по 6. За домакините от Локомотив по 6 точни попадения вкараха Бранимир Балчев и Теодор Добрев.