Пред общинския футболен клуб „Поморие” сега стои най-важното изпитание за сезона – баражът за влизане в „А“ група. Дербито ще бъде срещу тима на „Монтана“ и ще се състои на 04.06.2016 г. /събота/, от 19.00 часа на стадион Трейс-Арена в Стара Загора.

Мачът ще бъде решаващ, но от изключително значение ще е и подкрепат за поморийските момчета. Поради тази причина, ръководството на ОФК “Поморие” и Община Поморие осигуряват безплатен транспорт за привържениците на отбора. Автобусите ще тръгват в деня на срещата, в 15.30 часа от паркинга пред Община Поморие и пред заведение “Лазур” в кв. Свети Георги.

Всеки, който желае да окуражи футболистите, може да се възползва от предоставената възможност, като се запише най-късно до 12.00 ч. на 03.06.2016 г. /петък/. Записвания ще се приемат на рецепцията на градския стадион или при портиера на централния вход на Община Поморие.

Снощи отборът на Общински футболен клуб „Поморие“ снощи игра последния си мач от първенството в „Б“ група за сезон 2015 / 2016 година. Възпитаниците на Малин Орачев постигнаха резултат от 1:1 като домакини на „Локомотив“ Горна Оряховица.

Самият мач протече равностойно, въпреки че по преценка на наставника титулярният ни състав бе доста променен. „Поморие“ откри резултата в 22-та минута, когато Георги Петков с глава прати топката в мрежата, след центриране от корнер. В 36-та минута обаче Симеон Мечев от гостите изравни чрез центриране от фаул в наказателното поле. Второто полувреме започна с отлична възможност домакините да поведат, но мощният удар на Стефан Стаматов само разтърси напречната греда.

След последния съдийски сигнал представители на БФС наградиха “Поморие“ и „Локомотив“ за заетите съответно II-ро и III-то място в крайното класиране на „Б“ група.