Грандиозен спектакъл с участието на най-добрите наши състезатели по бойни изкуства и световния елит ще се превърне в най-мащабния спортен форум на открито през септември т.г. Арена на събитието ще бъде площад Тройката в града. Там ще бъде издигната най-голямата сцена, правена някога в Бургас.

„Ще покажем първо какво е България, какво е Бургас, а след това ще демонстрираме какво е ушу и къде сме ние в него”- Това съобщи днес президентът на Българската федерация по УШУ Стефан Колев. В дните от 26 септември до 2 октомври Бургас ще бъде домакин на Шестото световно първенство по ушу за младежи. Подготовката за турнира тече с пълна сила, следващия месец започва ремонта на зала „Младост”, където ще се проведе състезанието. „Ще направим най-добрата организация”, категоричен бе Колев.

За събитието в Бургас се очакват над 1 000 състезатели от цял свят, 100 отбора и целия световен елит в бойните изкуства. В момента текат преговори с чужди медии за правата за заснемане на първенството. В зала „Младост” за първи път ще бъде обособен специален пресофис с интернет и всички комуникации, за да могат медиите директно да отразяват турнира. „Това е само началото”, обяви Стефан Колев.

Със своеобразна игра на думи зам.- кметът на Бургас Лорис Мануелян илюстрира мащабите на събитието: Бургас + ушу = Бушу през септември”.