Община Поморие организира семеен спортен празник: „Победители с мама и татко“. Надпреварата ще се проведе тази неделя /29.05.2016 г./, от 10.00 часа на многофункционалната спортна площадка до „Руски паметник“ и обещава да дари незабравимо изживяване не само за участниците, но и за публиката в надпреварата. В маратона могат да участват деца от 6 месеца до 3 години, разпределени в четири възрастови групи: „Маратонците с памперси” – от 6 до 9 месеца, „Мотористите” – от 9 месеца до 1 година и 3 месеца, „Автомобилните пилоти” – от 1 година и 3 месеца до 2 години, „Малките атлети” – от 2 до 3 години. Родителите и децата от отделните групи ще участват в забавна поредица от състезателни игри. „Скоростно пълзене“, „надбягване с проходилки“, „надпревара с детски колички“ и „стрелба с топка“ са само част от оспорваните състезания. Участието е напълно безплатно.

За стабилната подготовка на малчуганите са необходими многократни тренировки с личните треньори – мама и татко. А за отличното им представяне по трасето е позволено умерено подсилване на спортистите, както и мощната подкрепа на баби, дядовци и близки.

Както всяка спортна дисциплина, така и бебешкият маратон ще завърши с класиране и награди за всички участници.

За записване или въпроси се обръщайте на: телефон – 0882 42 00 77, е-mail – sport@pomorie.org или в сградата на Община Поморие – стая 23.

Семейства с един родител ще могат да участват, замествайки липсващото лице с роднина или приятел.