Отборът на „Нефтохимик” приема „Локомотив” Горна Оряховица, в решаващ сблъсък за три точки, които да извадят тима от опасната зона. Това ще е първи мач за „зелените” след оставката на старши-треньора Диян Петков. Отборът ще бъде ръководен от неговия помощник Димчо Ненов.

"Наясно сме, че ни предстои труден сблъсък. Запознати сме с възможностите на Локомотив. Надявам се да покажем по-добро лице и ако не можем да станем по-добри футболисти, поне да играем по-мъжки. Тези три мача,които ни остават до края не са за оставане в "Б" група, а за влизане в "А" група. Футболистите са наясно с това и се надявам тази отговорност да не им повлияе негативно, а да покажат характер и добър футбол. Лошото е че имаме трима наказани, но все пак има достатъчно хора. Всеки от тях трябва да покаже, че заслужава мястото си в Нефтохимик и да даде най-доброто за отбора", коментира наставникът на тима Димчо Ненов преди срещата.

„Шейховете” няма да могат да разчитат за този двубой на Станислав Дрянов, Даниел Гаджев и Станимир Андонов, поради натрупани жълти картони.

Срещата между „Нефтохимик” и „Локомотив” Горна Оряховица е в петък /13-ти май/, от 20:15 часа, на стадион Лазур.