Созопол ще бъде домакин на международен турнир по тенис за мъже, валиден за световната ранглиста и включен в календара на Международната федерация по тенис ITF. Турнирът „Санта Марина Къп“ е с награден фонд 10 000 долара и ще се проведе от 14 до 22 май. Той е първи от този ранг в България за 2016 г.

Очаква се в състезанието да участват някои от най-добрите ни тенисисти, включително националите за Купа „Дейвис“ Александър Лазов, Александър Лазаров, Тихомир Грозданов и др. Заявки за участие в „Санта Марина Къп“ са подали състезатели от над 20 страни от 4 континента.

Турнирът започва с квалификации от събота до понеделник, на 17 май стартира борбата в основната схема. Финалът на двойки е предвиден за 20 май, а първият шампион на международен турнир за мъже в Созопол ще бъде излъчен на 22 май. Надпреварата се провежда съгласно традиционните правила на ITF. В основните схеми участват 32 тенисисти поединично и 16 двойки, квалификациите са за до 48 състезатели. Главен съдия на турнира е Веселина Донева.

Шампионът ще спечели 1 440 долара от наградния фонд и 18 точки за световната ранглиста, на финалиста се полагат съответно 848 долара и 10 точки и т. н. т.