Школа за обещаващи таланти с професионален треньор, който изведе детско – юношеския футбол в община Камено до позицията на доминиращ фактор в спортната карта на региона - старт на този амбициозен проект дават общинските съветници в града.

Идеята е да се насърчат обещаващите млади играчи да тренират на по-високо ниво под наставничеството на селекционер. Това заяви общинският съветник от Камено Димитър Пейчев. Общината разполага със собствена игрова база, която се предоставя безвъзмездно, местната власт е осигурила и средства за финансирането на футбола. Единственото, което трябва да се направи е да се наеме треньор, който да има качествата да „шлифова необработените диаманти” и помогне на младите футболисти да израснат.

Камено има собствен детско-юношески тим, който участва в регионалните турнири. В него играят деца на възраст 10-11 години. Резултатите от футболните срещи до момента са плачевни, каза Пейчев.

„Не се работи правилно. Именно на това се дължи и слабото представяне на местния тим. Затова е необходимо да се наеме треньор, който да събуди желанието на децата за победи на футболния терен”, посочи той. Идеята е селекционерът не само да работи и с местното училище, но и да се познава с родителите на децата. Това, според Пейчев, е формулата за успех.