Договорът, с който Бургас официално стана домакин на Световното първенство по ушу за младежи бе подписан днес. Престижният спортен форум ще се проведе от 26 септември до 6 октомври т.г.
Вицепрезидент на Световната федерация Антъни Го и председателят на Българска федерация по УШУ Стефан Колев положиха парафи под двата комплекта от договора в студиото на „Дарик”. Жестът бе знаков. Преди две години, когато световно по ушу в Бургас бе само мечта за Колев, именно екипът на радиото му подари писалка, с пожелание с нея да положи финалния параф под документа.
Авторитетите в бойното изкуство инспектираха условията за провеждане на състезанията, в които ще участват над 1000 бойци от над 100 страни. Вицепрезидент Го се изказа ласкаво за възможностите, а секретар Якобс увери, че зала „Младост” ще може да поеме двубоите след освежителен ремонт.

За подготовката на българския национален отбор е ангажиран Хю Трънг Ли, всепризнат авторитет в този спорт. Надпреварата ще протече на два килима за формите „тао лу" и на платформа (лей тай). Бойците ще се представят в ръчни форми, къси и дълги оръжия, а най-големите ще демонстрират свободни схватки.