Спортна зала „Младост“ ще бъде ремонтирана за Световното първенство по ушу за младежи 2016, на което Бургас е домакин.

„Залата и съблекалните ще бъдат изцяло освежени, за да предложат най-добрите условия за състезателите. Предвидили сме и пресцентър за чуждестранните медии. Цялото първенство ще бъде излъчвано и онлайн“, каза за BurgasInfo председателят на Българската федерация по ушу Стефан Колев.

Средствата за реновирането ще бъдат осигурени от перо текущи ремонти от общинския бюджет.

Световното първенство за младежи е най-мащабното събитие в спортния календар на страната, като очакванията са да доведе в морския град близо 1000 състезатели от 50 страни на възраст между 7 и 18 години.

Бургас спечели домакинството в оспорвана конкуренция с градове, като Джакарта, Москва и Варшава. Така от 26-ти септември до 2-ри октомври градът ще е международно средище на един от най-разпространените бойни спортове, който се практикува от близо половин милиард души.

Проявата се провежда под патронажа на Министерството на спорта, Българския олимпийски комитет и Община Бургас, която дава пълен достъп до спортната зала.

Предстои договорът за провеждането на Световното първенство да бъде подписан утре между вицепрезидента на Световната федерация по ушу Антъни Го и председателя на българската федерация Стефан Колев.

Антъни Го, заедно с организационния директор Байрън Якобс и вицепрезидента на Европейската федерация Петру Гриндяну са на визита в Бургас, за уточняване на последните детайли от подготовката.

Логото на Световното първенство за младежи по ушу Бургас 2016 бе представено днес в присъствието на зам.-кмета по евроинтеграция Руска Бояджиева и началника на отдел „Спорт“ в Община Бургас Веселина Деведжиева.

Повече за откриването на първенството четете след малко