В 13-часова оспорвана надпревара възпитаниците на Клуб по спортни танци „Поморие” се окичиха с медали в първото за тази година състезание от веригата „Купа България” в Пловдив. Залата, отредена за съревнованието, едва събра всички участници. В турнира бяха регистрирани над 400 двойки, а във финалната част излязоха 108. Тежката конкуренция обаче не попречи на поморийските танцьори да се представят брилянтно.

Със златен медал в клас 11D бяха удостоени Давид Абрашев и Нанси Панайотова, а бронзовото отличие бе за Борис Савов и Карина Венева. Злато в клас 15С спечели и смесената двойка на Несебър и Поморие -Дейвид Йовчев и Елена Севастиянова, които бяха сред 6-те най-добри в турнира за „Купа България”. Стилиян Николов и Гергана Велкова се завърнаха със сребърен медал в клас 9Е. Малко не достигна на Алекс Димитров и Марина Канариева да се изкачат на почетната стълбица в 11E и останаха на четвърта позиция. При латиноамерикансите танци в клас 18 С+С Станислав Младенов и Изабел Иванова се класираха на пето място.

Клуб по спортни танци „Поморие” се представи блестящо и на единадесетото издание на Турнира по спортни танци за купата на общините от област Монтана. Тази година той бе с ранг на Балканска купа. В него се състезаваха повече от 90 отбори, между тях участници от Румъния, Македония, Сърбия, Беларус, Израел и Молдова. В почетния състав на журито бяха включени квалифицирани представители на 12 страни. След внимателно оценяване те поставиха Георги Гъчев и Михаела Крачолова от КСТ „Поморие” сред шестте най-добри двойки при стандартните танци в клас Youth & Adult Open ST.