Волейболистът Матей Казийски пристига за откриването на новото спортно съоръжение на открито „Бийч Арена Бургас“. Събитието е на 1 юни, от 9.00 часа.

Казийски ще се включи в демонстративен гейм по плажен волейбол, както и обучителна тренировка с деца на Северния плаж.

На същото място, от 9.00 ч. до 13.00 ч., ще се проведат демонстрации по плажен волейбол с клуб "Beach Volley Burgas", както и международен отборен турнир по плажен тенис със спортен клуб "Бийч тенис Бургас". Ще има и щафетни игри за деца, организирани от "Fit Kids" с помощта на спортните клубове по плажен тенис, волейбол и др. Всички тези активности са част от тематичния уикенд "Fun&Sun", който Община Бургас посвещава на децата и спорта.

В рамките на откриването на новата зона за плажни спортове ще се проведат още атрактивни надпревари. Локацията ще бъде домакин на отборен международен турнир по плажен тенис за мъже, жени и ветерани.

Събитието се организира от Спортен клуб "Бийч тенис Бургас" с подкрепата на местната Община и Българската федерация по тенис. Турнирните мачове ще се провеждат на новоизграденото съоръжение "Бийч Арена Бургас" на минимум осем игрища. Турнирът се явява откриване на летния спортен сезон в Бургас и на календара на турнирите по плажен тенис, като в него участие ще вземат най - добрите играчи на България в този спорт.

През целия летен на "Бийч Арена Бургас" ще има състезания по плажен волейбол, плажен тенис, плажен футбол, плажно ръгби, текволи, текбол и плажен доджбол. Зоната ще разполага с 3 корта за плажен волейбол, 4 корта за плажен тенис, игрище за плажен футбол/ръгби. Сред удобствата са душове и съблекални, плажен бар, озвучаване и осветление за тренировки и събития във вечерните часове.