Григор Димитров стартира новия сезон с победа с 4:6, 7:5, 6:2 срещу Анди Мъри на турнира от сериите АТР 250 в Бризбейн. Българинът изигра добър мач, в който стигна до обрат, след като загуби първия сет.

За Димитров това беше пети успех в общо 13 мача срещу бившия №1 в света, като за трети път той побеждава Мъри след загубен първия сет.


В началото и двамата печелеха убедително подаванията си. Димитров загуби само една точка на свой сервис в първите си четири подавания. Мъри също се справяше. При 4:5 Димитров обаче направи двойна грешка, а след това и непредизвикана грешка при излизане на мрежата, с което даде две точки за пробив на опонента си. Още при първата Димитров прати форхенд в аут и така Мъри спечели първия сет.


Във втория сет отново и двамата нямаха особени проблеми на сервис. При 4:4 Димитров пръв стигна до шанс за пробив. Мъри го спаси, а след още две равенства българинът си осигури нова точка за пробив, при която Мъри прати топка в мрежата.


Димитров обаче беше колеблив на свой сервис и допусна грешки, а опонентът му се възползва и върна пробива, с което остана в сета. В следващия гейм обаче Димитров стигна до нов пробив, за да поведе с 6:5. Проблемите му на сервис обаче продължиха, а с двойна грешка той даде брейкбол на Мъри. Димитров рискува на втори сервис и я спаси. Мъри имаше нов шанс, но Димитров отново се справи, този път вкарвайки смач въпреки скъсан кордаж на ракетата. Българинът стигна до успеха и изравни резултата.

Димитров започна много добре третия сет. Той проби, спечели своето подаване, а с нов пробив поведе с 3:0. Димитров затвърди и втория пробив за 4:0, като влезе в серия от шест поредни спечелени гейма. Той имаше още два брейкбола в следващия гейм, но Мъри ги спаси и спря серията му. До края Димитров не допусна изненада.


"Определено не беше лесно. През седмицата се видяхме с Мъри и си говорихме, че играхме тук преди 10 години. Радвам се, че спечелих и че започвам годината в добър стил. Най-доброто нещо в последните 6 месеца е, че бях здрав и че показвам постоянство. Когато играеш добре в края на сезона, е трудно да започнеш следващия по същия начин, но се справих. Искам да се наслаждавам и не приемам нищо за даденост", каза Димитров след мача.