Асоциацията на професионалистите в тениса обяви кандидатите за годишните награди през 2023 г., като в нито една категория не е номиниран сръбският тенисист Новак Джокович, който спечели три от четири титли от Големия шлем.
В категорията "Завръщане се на годината" кандидатите за наградата са Александър Зверев, Ян-Ленард Щруф, Доминик Кепфер и Гаел Монфис.
Кандидати за наградата „Стефан Едберг“, която се дава на играчите за най-високо ниво на професионализъм и почтеност и който се е състезавал с колегите си с най-голям дух на честност и е популяризирал играта с дейността си извън терена, номинирани са Карлос Алкарас, Григор Димитров, Хуберт Хуркач и Яник Синер.
В категорията "Най-усъвършенстващ се играч" бяха номинирани Яник Синер, Бен Шелтън, Матео Арналди и Кристофър Юбанкс.
Хърватинът Горан Иванишевич, треньорът на Новак Джокович, е номиниран за наградата "Най-добър треньор на 2023 г.", съобщиха днес на официалния сайт на Асоциацията на тенисистите професионалисти (ATP).
Кандидати за наградата за най-добър млад тенисист са Флавио Коболи, Артур Филс, Алекс Микелсен, Доминик Страйкър и Лука ван Аш.
Победителите във всички категории на ATP ще бъдат обявени по време на седмицата на наградите, която започва на 11 декември.