Борислав Михайлов подава оставка. Това стана ясно преди секунди на заседанието на Изпълнителния комитет на БФС на Националната футболна база „Бояна".

Това бе първо събиране на шефовете на футболния съюз след протеста на 16 ноември срещу управлението на Борислав Михайлов, довел до масови сблъсъци на футболни фенове и полиция.

Борислав Михайлов обвини журналистите, че се стигнало до неговата оставка и заяви, че откакто се е върнал на президентския пост работи в условия на лъжи и инсинуации.

На 6 декември ще се събере съставът на изпълкома, който е вписан в търговския регистър, който да насочи дата и място на изборния конгрес. Първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов е отказал да поеме временно управлението и заради това е избран отново Михаил Касабов. Касабов води БФС и след оставката на Михайлов през 2019 г. след скандалния мач с Англия.

Събранието се очакваше с голям интерес не само от футболните среди, но и заради големия обществен и политически натиск върху Михайлов да си подаде оставката. След протеста на футболните фенове президентът на БФС беше призован да се оттегли от членове на правителството, от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и от значими фигури в българския футбол, които доскоро го подкрепяха, като Наско Сираков.

Часове преди заседанието на Изпълнителния комитет на БФС на Националната футболна база „Бояна" се засили полицейското присъствие.

Там имаше две водни оръдия, над 20 буса на жандармерията и над 15 патрулки за 20-ина журналисти, които чакат отвън. Причина за това засилено полицейско присъствие е, че БФС са подали сигнал, че ще има протест.

Според члена на Изпълкома Веселин Балевски най- вероятната дата за конгреса е 15 март, а Борислав Михайлов няма да се кандидатира отново.

"Дори при този натиск, аз съм горд, че успяхме да спасим човешки животи", заяви Михайлов веднага след протеста срещу БФС по време на мача България-Унгария

"БФС и аз като негов президент не можем да се превръщаме в изкупителна жертва за това, че някой е организирал платен протест, въпреки тревожните сигнали, а трети е планирал ексцесии с цел да прехвърли вината върху нас" , това заяви преди дни Михайлов на изслушване в спортната комисия в Народното събрание.